Selvittääkseen maaseudun liikkumisen nykytilaa MTK kannustaa jäseniään ja muita maaseudun asukkaita seuraamaan päivittäisten matkojen tekemistä. Tämä tapahtuu MoTiV- tutkimushankkeessa kehitetyn yksinkertaisen Woorti-mobiilisovelluksen avulla. CoReorient on hankkeen suomalainen kumppani.

Kertyvän tiedon avulla KaikkiKyytiin-kumppanit pystyvät kehittämään maaseudun kuljetuksia tarpeita vastaaviksi. Kertyvää tietoa voidaan hyödyntää myös maaseudun edunvalvontatyössä. Päättäjille tulee pystyä kertomaan maaseudun kuljetusten todellinen tilanne ja mahdollisten muutosten vaikutukset.
Woorti-sovelluksella saadaan selville, miten maaseudun asukkaat ja yrittäjät liikkuvat. Sovellus kertoo esimerkiksi, mitkä matkat tai niiden osat ovat virkistäviä ja mitkä tuhlaavat aikaa ja miksi.

Voit osallistua KaikkiKyytiin-liikkumistutkimukseen lataamalla ja asentamalla Woorti-mittaussovelluksen sovelluskaupoista ja valitsemalla rekisteröitymisen lopuksi KaikkiKyytiin-kampanjan. MTK:n jäsenet voivat valita MTK-kampanjan.

Sovellus kysyy aluksi muutamia taustatietoja siitä, miten liikut. Tämän jälkeen voit sovellusta käyttäessäsi antaa lisätietoja tunnistetuista matkoista, mielellään ainakin 14 matkasta 14 päivän aikana. Voit myös vastata tarkentaviin kyselyihin muun muassa auton käytöstä.

Huom. kyseessä on EU-tutkimushankkeen tekemä sovellus, joten se ei välttämättä toimi täydellisesti kaikissa mobiililaitteissa.

Suorat linkit Woortiin sovelluskaupoissa:

iTunes
Google Play

Linkit avautuvat uuteen ikkunaan.

Lisätietoja:
Elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola, MTK ry, puh. 040 502 6810 marko.maki-hakola@mtk.fi
Toimitusjohtaja Harri Paloheimo, Coreorient Oy, puh. 050 483 6399 harri.paloheimo@coreorient.com