KULJETUSTEN KÄYTTÄJÄKSI

Kaikkikyytiin - kuljetusten käyttäjäksi

KAIKKIKYYTIIN yhteistyö haluaa auttaa kaikkia maaseudun kuljetusten tarvitsijoita.

Perustan muodostavat yhteiskunnan maksamia kuljetuksia tarvitsevat. Näitä kuljetuksia ovat esimerkiksi vammais- ja sosiaalihuoltolain nojalla järjestettävät taksikuljetukset, sairasvakuutuskuljetukset ja koulukyydit.

Näihin samoihin kuljetuksiin on yhdistettävissä yksittäisten maaseudun asukkaiden ja vierailijoiden kuljetuksia. Kuljetustarpeet voivat vaihdella harrastuskuljetuksista työssäkäyntiin ja päivittäisasioinnista matkailijakuljetuksiin. Pääasia on, että matkustaja pystyy helpolla sovelluksella järjestämään kyytinsä ja maaseudulla voidaan hyödyntää joka tapauksessa siellä kulkevia autoja.

Kuljetusten saatavuutta täydentävät naapuriapuna tehtävät tavara- ja henkilökimppakyydit, joissa autoilijat voivat ottaa muita kyytiinsä omien matkojensa varrella. Kaupallisista kuljetuksista poiketen matkustajan kannattaa huomioida, että kuljettajan ei voi edellyttää kovin paljoa joustavan omista reiteistään tai aikatauluistaan. Myös kohteliaat käytöstavat ovat erityisen tärkeitä, jotta kyytejä viitsii tarjota myös jatkossa.

Naapureiden kyydissä voisi hyvin helpottaa myös haja-asutusalueen tavarankuljetuksia kyselemällä kuljetusta vaikkapa paketille postista tai pakettiautomaatista, ruokakasseille kauppojen noutopisteistä (varsinkin ikäihmisille, lapsiperheille tai liikuntarajoitteisille), IKEAn tai muiden kauppojen isommille ostoksille, kiertoon meneville lastenvaatteille tai muille tavaroille, mökkitavaroille, rautakauppaostoksille, suoraan tilalta haettavalle lähiruoalle, asiakaspalautuksille ja takuukorjauksille tai kirjastokirjojen palautuksille.

Kyydin palvelut
PiggyBaggy-palvelu